pannon
Menü
     
Pontos idő
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Íráselemzés
Íráselemzés : A grafológia és az írásszakértés (írásazonosítás)

A grafológia és az írásszakértés (írásazonosítás)

Akik nem tájékozottak az írással foglalkozó tudományban, néha nem tudják, hogy pontosan mit jelent ez a két szó, sokszor gondolják, hogy ugyanazt.
 


 
Ma a szakma még egyeztet arról, hogy külön tudomány-e a kettő.

Mindkettő az ember által létrehozott dologgal, az írással kapcsolatos, tehát ugyanazt az anyagot vizsgálja más feladatokkal, de hasonló eszközökkel.
A hazai gyakorlatban az azonosításnak az írásszakértés nevet adták és kifejezetten a kriminalisztika szolgálatában működött. Az írástudomány egész, így a két szakterület egy tőről fakad, csak az ember – mint sok mást a világban – osztotta két részre.
Egyező pl. maga az írás, hasonlóak az eszközök, amikkel vizsgálódnak (nagyítók, mikroszkópok, mérőeszközök, fényképezőgép, speciális fények, digitális technika) a szakembereknek különböző lehet a feladatuk, más az alkalmazási terület.
A grafológus számára azonban elkerülhetetlen, hogy felismerje az írások azonosságát, a hasonlóságot vagy a különbözőséget. Az írásszakértőnek sem árt, ha végig tudja követni az író személy lelki változásait, esetleg felfedezi a hazugságjeleket, a kényszerítés nyomait.

Természetesen a gépírás és a bélyegzők azonosításával a grafológus nem foglalkozik.

A grafológusok 1996 óta tanulhatják állami szinten az íráselemzést. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen írásanalitikus, a Rendőrtiszti Főiskolán kriminalisztikai írásszakértő képzés 2007-től indult diplomásoknak.
A megnőtt igények nyomán a grafológusképző intézmények vállalják az írásszakértés oktatását diplomával nem rendelkezőknek. Itt tapasztalt írásszakértők, valamint az utóbbi 10 évben felnövekedett új szakembergárda adja át a tudását.


 

     

Kreditnyeremény!!!! Gyere és játssz! Divat, szépségápolás, életmód, blog, minden, ami kell! nyereményjáték!!    *****    Csaba blogja - "It's hammertime!"    *****    ~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK