pannon
Menü
     
Pontos idő
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Íráselemzés
Íráselemzés : A grafológia alkalmazási területei

A grafológia alkalmazási területei

Az szakirodalomban sokféle felosztással lehet találkozni, álljon itt ezek közül egy:

PEDAGÓGIAI GRAFOLÓGIA:
firka, rajz és írásvizsgálat, a személyiség megfelelő fejlődését, a tanulási-és magatartási zavarokat, a gyerek/fiatal változásait, a balkezességgel együttjáró zavarokat, az óvodai/iskolai beilleszkedési problémákat, okait tárja fel. Célja az oktató-nevelő munka segítése.
 SZEMÉLYÜGYI GRAFOLÓGIA:
pályaorientáció, pályaalkalmasság, pályakorrekció, munkaalkalmasság, vezető-kiválasztás, csoport-építés a munkahelyeken, tárgyalási technikák kidolgozása, ide tartozik még pályázók gyors- és a dolgozók folyamatos szűrése, a karriertervezés, a munkahelyeken fennálló konfliktuskezelés.

MENTÁLHIGIÉNÉS GRAFOLÓGIA:
az általános személyiségjellemzők megismerése krízishelyzetekben, a mindennapokban a jobb önismeret, ami segítheti a személy magán-és társadalmi életét. Az emberi kapcsolatokra való alkalmasság feltérképezése után tanácsot adhat a beilleszkedés, a párkapcsolatok jobb működése, az összeillőség, az esetleges zavarok megoldása ügyében.

KÖZÉLETI GRAFOLÓGIA:
ismert emberek kézírásának megjelenése a sajtóban, az arról készült grafológiai elemzés, ami inkább a grafológia meg-és elismertetése az emberekkel, figyelemfelhívás. soha nem teljes elemzés.

TÖRTÉNELMI (NEKRO)GRAFOLÓGIA: (kép: Napoleon aláírásai)
már nem élő, ismert, kiemelkedő személyek írásvizsgálata. Célja annak felderítése, hogy mi lehetett döntéseinek, hátterében. Így más oldalról értheti meg az utókor magát a személyt.

KRIMINALISZTIKAI GRAFOLÓGIA:
az igazságszolgáltatásban alkalmazott grafológiai ág. A vétkes személy megismerése, hazugságvizsgálat, valamint az íráskörülmények felderítése a feladata. Segíti a bűncselekmények feltárását.

KLINIKAI (PATO) GRAFOLÓGIA:
a pszichés és szomatikus betegségek feltárása a célja, de vizsgálhatja a gyógykezelés (pl. gyógyszer) hatását is. Olyan speciális alkalmazási terület, aminek műveléséhez az anatómiai, élettani és pszichológiai ismereteken kívül speciális tapasztalatok is szükségesek.

 

     

Kreditnyeremény!!!! Gyere és játssz! Divat, szépségápolás, életmód, blog, minden, ami kell! nyereményjáték!!    *****    Csaba blogja - "It's hammertime!"    *****    ~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK